Thursday, November 12, 2020

301-viderekobling: Google Webmasters Central til Google Search Central

 Etter mer enn 14 år blir Google Webmasters Central Google Search Central, annonserte selskapet onsdag. Med navneendringen vil noen av Googles Webmaster Central-eiendommer bli omdirigert til det nye stedet, inkludert bloggen, hjelpeforum, retningslinjer, dokumentasjon, sosiale kanaler og mer.


Hva endrer seg ikke? “Målet vårt er fortsatt det samme; vi tar sikte på å hjelpe folk med å forbedre synligheten til nettstedet deres på Google Søk, ”sa Google. Navneendringen gjenspeiler bredere hvem løsningen er ment å støtte - ikke bare webansvarlige, men også SEO, nettmarkedsførere, bloggere, webutviklere, nettstedseiere og andre.


Hva er i endring? I tillegg til URL-viderekoblinger endres navnene på den sosiale kanalen, og innholdet blir migrert fra ett sted til et annet. Alle disse endringene vil begynne å skje nå og fortsette i løpet av de kommende ukene.


Det meste av det gamle innholdet blir omdirigert, inkludert RSS-feeder og e-postlister. Så du trenger sannsynligvis ikke å oppdatere abonnementene dine.


Hjelpefellesskapet for nettredaktører blir Google Search Central Help Community.

Den nye Google Search Central URL er https://developers.google.com/search/ og inneholder:

Søkerelatert dokumentasjon fra Search Console brukerstøtte.

De forskjellige bloggene på Webmaster Central.

Google Webmasters sider.

YouTube-kanalen endres til det nye navnet.

Twitter-kontoen endres også til det nye navnet.

Bloggene endres også litt, selv om du kanskje ikke merker det siden RSS-feeder og e-postabonnementer blir migrert over.

Den nye bloggen er nå her https://developers.google.com/search/blog/.

Hovedbloggen og de 13 lokaliserte bloggene blir sentralisert til ett sted som gjør det lettere å finne innholdet og bytte mellom språk.

Det gjør det også lettere for Google å publisere innhold på et mer sentralisert sted.

Litt historie. Google lanserte først denne løsningen som Google Sitemaps. I august 2006 utvidet Google Sitemaps offisielt charteret og ble Webmaster Central.


Google Sitemaps ble Webmaster Tools, Google Sitemaps-bloggen ble Google Webmaster Central-bloggen (igjen, med utvidet fokus). Google lanserte brukerstøtten for nettredaktører, og Sitemaps-gruppen ble en underkategori av en større Google-gruppe som inkluderte kategorier for mange andre problemer med nettstedseiere.


I mai 2015 endret Google navnet på Webmaster Tools til Search Console, som var det første tegnet - ja, for fem år siden - om at Google utvidet omfanget. For omtrent et år siden endret Google navnet på gruppen fra Google Webmaster Trends Analysts til Google Search Relations. Selv om jeg ikke tror dette ble offisielt dokumentert.


Hvorfor vi bryr oss. For SEO-er, utviklere, nettstedseiere og markedsførere, er livlinjen til Google i stor grad gjennom Google Search Central-teamet, aka Search Relations, tidligere Google Webmaster Trends Analysts-teamet. Vi ser til disse personene på Google for assistent, klarhet og støtte når Google lanserer nye funksjoner, har feil eller vi bare trenger hjelp.


Navneendringen gjenspeiler teamets fortsatte innsats for å støtte bransjen fremover.

Hjelp SEO i Oslo ?

Share:

0 comments:

Post a Comment