Thursday, November 12, 2020

Google lanserte DeepRank i oktober 2019: DeepRank er BERT

 For et par uker siden ga Google ut en utmerket film (som vi nevnte i nyhetsbrevet vårt) om hvordan søk fungerer. Vi anbefaler at du ser det. En del av videoen går gjennom Googles lansering av BERT, som internt ble referert til som DeepRank-prosjektet.


DeepRank er live. For å være tydelig fikk DeepRank "lanseringsgodkjenning" fra Google og har vært live i Google Søk siden oktober 2019. En talsperson fra Google bekreftet hos oss i dag: "DeepRank var det interne kodenavnet for BERT-lanseringen vi kunngjorde i oktober 2019."


Så da BERT ble lansert i oktober 2019, ble DeepRank lansert. DeepRank og BERT er det samme. Faktisk refereres DeepRank tilbake til et Google-papir fra 2017.


DeepRank er fullstendig live. Mens DeepRank / BERT opprinnelig ble lansert for 10% av spørsmålene, ble BERT året senere brukt i praktisk talt alle spørsmål. Så DeepRank er ikke bare live, det er live for nesten hver eneste spørring en søker utfører.


Filmen: Her er filmen, diskusjonen rundt DeepRank, dvs. BERT starter omtrent 42 minutter inn i videoen. Men merk at videoen ble tatt opp før COVID ifølge en Google-talsperson. Du kan også se nevnt i videoen at DeepRank (aka BERT) mottok lanseringsgodkjenning, og som du visste, gikk live i oktober 2019.<iframe width="800" height="450" src="https://www.youtube.com/embed/tFq6Q_muwG0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>Hvorfor vi bryr oss. Det har vært noen rapporter om at noe nytt med navnet DeepRank er under produksjon hos Google og vil være live på et tidspunkt. Det er unøyaktig. DeepRank har vært live i over et år og har vist seg å fungere veldig bra for Google.


Å kjenne tidslinjer og lanseringer kan noen ganger hjelpe SEO og markedsførere med å forstå trender og endringer hos Google. Selv om du sannsynligvis ikke kan optimalisere for BERT, aka DeepRank, er det et viktig referansepunkt å vite når den ble lansert.


Share:

0 comments:

Post a Comment